Portal Rasmi

LEMBAGA LEBUHRAYA MALAYSIA

Hotline Info Trafik: 1800-88-7752 Tel: 603-8738-3000

YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi

Menteri Kerja Raya

Salam Sejahtera,

menteri

Terlebih dahulu, saya mengucapkan selamat datang dan selamat melayari portal baru Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) yang penuh dengan informasi-informasi terkini berkaitan LLM yang merupakan sebuah organisasi yang merancang, merekabentuk, memaju, mengendali dan menyenggara rangkaian lebuh raya di Malaysia. Dengan adanya portal ini diharap dapat memberi peluang kepada orang ramai untuk mengetahui dengan lebih dekat mengenai organisasi, visi, misi dan fungsi LLM.

Selain itu, dalam usaha LLM untuk memberi perkhidmatan yang unggul, portal ini turut menyediakan capaian perkhidmatan seperti muat turun borang, Aduan Online, Info Trafik Terkini dan Kalkulator Tol yang boleh dicapai oleh para pelanggan dengan lebih cepat dan pantas. Mereka juga boleh memberikan pandangan dan cadangan untuk membantu organisasi ini menjadi sesebuah organisasi yang lebih efektif melalui sistem penyampaian yang bermutu. Organisasi ini akan sentiasa mengamalkan sikap proaktif dalam menangani sebarang isu yang melibatkan kepentingan rakyat dan negara.

Akhir kata, melalui portal ini juga diharap, semua pihak akan mendapat faedah dan manfaat daripadanya di samping dapat memperkukuhkan lagi hubungan antara pihak berkepentingan dengan warga LLM.


Terima kasih.
Majlis Tarikh Lokasi
Opening Speech for the Opening Ceremony of Highway Concession Conference 2019 (HCC) 15/07/2019 Lexis Suites, Penang
Teks Ucapan Majlis Pelancaran LLM MAJU Cultural Night Run 2019 @ 2nd Bridge, Penang 04/07/2019 Ibu Pejabat LLM
Teks Ucapan Sempena Sesi Perjumpaan YB Menteri Bersama Warga KKR dan Agensi 01/07/2019 Pusat Konvensyen CIDB
Teks Ucapan Kempen Jom Ubah Kementerian Kerja Raya 18/06/2019 Kafeteria, Kompleks Kerja Raya
Teks Ucapan Sempena Program Nilai-Nilai Murni Bersama YB Menteri dan Pengurusan Atasan Kementerian Kerja Raya 29/05/2019 Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid