Portal Rasmi

LEMBAGA LEBUHRAYA MALAYSIA

Hotline Info Trafik: 1800-88-7752 Tel: 603-8738-3000

LLM MAJU CULTURAL NIGHT RUN 2019


15/09/2019

BATU MAUNG, 15 September - Kira-kira 2500 pelari yang lengkap dengan pakaian tradisional dari pelbagai kaum dan lapisan masyarakat telah menyertai  “LLM Maju Cultural Night Run 2019 @ 2nd Bridge, Penang” yang julung kali diadakan di Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah (JSAHMS).

Acara larian ini dianjurkan bersama oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), Koperasi LLM Berhad (KLLMB) dan Jambatan Kedua Sdn. Bhd. (JKSB) dengan kerjasama Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah disempurnakan oleh T.Y.T. Tun Dato’ Seri Utama (Dr.) Haji Abdul Rahman bin Haji Abbas, Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang. Antara tetamu kehormat yang turut hadir ke acara larian ini adalah Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna, Timbalan Menteri Kerja Raya, Exco-Exco dan ADUN Negeri Pulau Pinang, Pegawai-Pegawai Kanan daripada Kementerian serta Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan agensi-agensi Kerajaan.

Acara larian ini akan dianjurkan secara tahunan berikutan sambutan menggalakkan daripada masyarakat pelbagai kaum dan agama, selain mencapai objektifnya memupuk semangat muhibah serta toleransi di kalangan penduduk berbilang kaum dan menggalakkan aktiviti pelancongan di negara ini.